Costa Rica időjárása

Az első és legfontosabb kérdés hogy mikor érdemes egy adott térségbe, országba utazni. Több szempontot kell figyelembe vennünk. Az első az időjárás, hiszen Costa Ricán hasonlóan a térség többi országaihoz két évszakot különböztetünk meg. Az esős, vagy ahogy a helyiek mondják zöld, illetve a száraz évszakot. A hőmérséklet azonban esőtől függetlenül is 30-33 fok között ingadozik nappal, és éjszaka pedig 20-23 fok az óceánhoz közeli térségekben.

Amit viszont szintén lényeges megemlíteni, az óceán hőfoka, ami 28-30 fokos. Remek érzés megmártózni benne, és a bátrabbaknak lovagolni a hullámokon. A legtöbb eső októberben és novemberben van. Ebben a két hónapban előfordulhat, hogy akár napokig is esik, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes ezekben a hónapokban ide látogatni. Hiszen a nagy előnye, hogy minden csodálatosan zöld és aki nem szereti a sok embert maga körül az kevesebb turistával találkozik és a szolgáltatásokhoz is olcsóbbak.

Májustól októberig szintén esős az idő, de ezekben a hónapokban napi 2-3 órát esik, ami kifejezetten hűsítő tud lenni a nagy melegben. Decembertől áprilisig tart a száraz évszak, amikor csak elvétve esik és többnyire verőfényes napsütés jellemzi ezeket a hónapokat. A legtöbb turista márciusban és áprilisban van Húsvét környékén, illetve Decembertől február végéig is sok az ide  látogató.

TOVÁBB