Costa Rica tradicionális ételei – italai

Costa Rica nemzeti konyhája igen egyszerű, ám annál ízletesebb. Van néhány jellegzetes étel, amit a helyiek nap mint nap esznek, de az ide látogató turisták is szívesen fogyasztanak. Ilyen például a casado, ami rizs, fekete bab, saláta, sült banán és ehhez lehet választani csirkét, halat, marhát, disznót, zöldségeket. Azt is eldöntheted hogy utóbbiakat rántva, vagy átsütve szeretnéd fogyasztani.

A másik nagy kedvenc a pataconas, amit zöld banánból készítenek egy egyszerű sütési eljárással, és tejfölt, avokádó szószt, és egyéb mártogatóst adnak hozzá.  De, ami az útszélén is bárhol megtalálható, az a ceviche ami valójában egy perui kedvenc. Leegyszerűsítve a nyers hal vagy bármilyen tengeri herkentyű egy savas eljáráson megy keresztül, majd lilahagymával, korianderrel, chilivel, sóval   és egyéb más zöldfűszerekkel ízesítik. Azonban a helyi és a perui konyhán kívül szinte mindenhol fellelhető az olasz konyha, ami Costa Ricán is igen népszerű.

A helyi kifőzdéket Soda-nak hívják, ezeken a helyeken olcsón lehet a legtöbb esetben jót enni a helyi kedvencekből. Nagyon sok natúr gyümölcslé fogyasztása javasolt, ha már egy olyan térségbe látogatunk, ahol ezek a csodálatos mézédes gyümölcsök megteremnek. Sok helyen azonban még ezeket is cukrozzák, mert általában mindent nagyon édesen esznek és isznak a helyiek. Az egyik legkedveltebb szeszes ital a sör. Egyre több a kézműves sörfőzde. Az egyik legnépszerűbb ezek közül is Uvitán a Whale Tail Brewery.

TOVÁBB