Anna (Németország)

Anna (Németország)

A párommal 2 évvel ezelőtt Mexikóban töltöttük a nyarat, de nem terveztük meg előre az utat, és nem szervezett útra indultunk. Annak ellenére, hogy nagyon jól telt el a 10 nap, mégis hiányérzetünk volt. Sok mindent láttunk, de még sem annyit kaptunk az országból, a térségből amire számítottunk. Elhatároztuk, hogy legközelebb “segítséggel” utazunk. Azonban nem szerettünk volna utazási irodán keresztül utazni, mert nagyon sok rossz tapasztalatunk volt. Valami különleges utat szerettünk volna, ahonnan különleges élményekkel térünk vissza. Egy baráti találkozó alkalmával, felmerült valahogy Costa Rica. Az egyik barátunk azt mondta, hogy ő mindenképpen látni szeretné ezt az országot.

Nézegettünk fotókat, olvastunk blogbejegyzéseket és megszületett az elhatározás. A kérdés már csak az volt, hogy hogyan utazzunk, hiszen kilencen voltunk a csapatban, ami nem egyszerű:)

A Soul Pacificról nem hallottunk, viszont egy ismerősünk jól ismerte Pétert és Mártát, mert már volt kinn náluk Costa Ricán és elmesélte az élményeit. Megkerestük őket és közösen kialakítottuk a mindannyiunk számára megfelelő programot. Láttuk Costa Rica számos arcát. A sok élmény közül alig tudnék kiragadni néhányat, mert minden napot csodának éltünk meg. Az egyik legkülönlegesebb élmény az indiánoknál eltöltött 2 napunk volt.

Olyan dolgokat láttunk és tapasztaltunk meg, amit eddig csak a filmekben láthattunk. A naplementék a Whale tail házból a felejthetetlen élményt nyújtottak nap mint nap. Természetesen voltunk olyan helyeken, amit minden ide látogató turista felkeres, de máshogy éltük meg az élményeket.  Arra az időre elhittük, hogy mi is ennek a közösségnek a részei vagyunk, és ettől volt izgalmas az egész. Most is úgy tértem vissza, hogy hiányérzetem van.

De ez egészen más volt mint Mexikó után. Most azt éreztem, akarom még, még. Még többet ebből az országból. Elhatároztuk, hogy hamarosan újra visszajövünk mert annyi mindent kell még látnunk. 🙂