Ildikó (Magyarország)

Ildikó (Magyarország)

Először jártam életemben ilyen egzotikus helyen. Európán kívülre még soha nem tettem ki a lábam, és nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam a Soul Pacific utazási irodára, egy kedves ismerősöm által. Olyan helyekre jutottam el, amit egyszerű turistaként soha nem láthattam, tapasztaltam volna. De természetesen a nagyszerű túravezetőkkel eljutottam olyan helyekre, amit minden turistának látnia kell. Napfény, óceán, csodálatos növény- és állatvilág, páratlanul szép természeti kincsek- többek között ezeket rejti Costa Rica. Nekünk, európaiaknak ez egy mesebeli birodalom, melyben megannyi titok van, és kíváncsi gyermekekként fedezzük fel ezeket a kincseket.

Megindítóan szép a naplemente az óceán partján, az erdőkben, mindenhol csoda vár ránk: vízesések, romantikus ösvények, öblök, színpompás állatvilág. A helybeliek rendkívül barátságos, vendégszerető emberek, néhány nap után kedves ismerősként üdvözlik az odalátogatókat. A „PURA VIDA” kifejezés az elsők között van, amit megtanulnak a turisták, mely köszönés, életérzés, a helybeliek mentalitásának, optimista világlátásának a kifejezése, mert boldogok az ott élők és az is annak érzi magát, aki ott tölthet egy kis időt, ebben a paradicsomban. Aki a helyi gasztronómia megismerésére vágyik, ínycsiklandó helyi specialitásokat kóstolhat meg, nekem a kedvencemmé vált a casado, mely fekete bab, rizs, saláta, csirke vagy hal mennyei ízkombinációja. A patacones- a megunhatatlan sült banán- kipróbálása nélkül pedig vétek lenne hazatérniük a turistáknak.

Egyszerűen képtelenség betelni ennyi szépséggel. Aki egyszer is megfordult itt, soha többé nem tud elszakadni ettől a lelket megnyugtató, harmóniát sugárzó varázslatos helytől.

Mártának és Péternek külön szeretném megköszönni ezt a felejthetetlen élményt. Jövőre veletek ugyanitt:)

PURA VIDA