Valóra váltjuk az álmod

Amikor először jártam Costa Ricán, az első dolog, ami megragadott az emberek kedvességén kívül a természet lenyűgöző ereje. Valójában nem vágytam semmi másra, csak minél többet sétálhassak a romantikus Csendes-óceáni partszakaszokon, hallgathassam a madarak énekét, az üvöltő majmok hangját, aminek erejétől a dzsungel életre kel. Megnéztem a nemzeti parkok rejtett ösvényein lapuló apró élőlényeit, a lajhárokat, akik egész nap lógtak a dzsungelben és a part menti fákon szinte mozdulatlanul, a tukánokat és a papagájokat, akik messziről jelezték hangjukkal érkezésüket.

Lenyűgözött a látvány, pedig akkor még nem sejtettem, hogy valójában semmit sem láttam. De szerencsére a munkámnak köszönhetően újra és újra visszatérhettem, és aztán észrevétlenül azon kaptam magam, hogy már nem csak a munkám miatt utazom Costa Ricára, hanem azért, hogy még több élménnyel gazdagodjak.

Barátaim lettek, akiknek köszönhetően mindig egyre jobban megismerhettem az országot, azokat a rejtett értékeket, amit nem feltétlenül csak a szemünkkel érzékelünk. Belekóstoltam a valódi Costa Ricába, és azt érzem, hogy soha nem elég belőle. De, amit én kaptam, azt miért ne adjam tovább másoknak? Vannak olyan helyek, amelyeket minden turistának látnia kell, de vannak olyanok is, amelyeket nem láthat minden turista…