Osa-félsziget

Az érintetlen esőerdők és az Osa-félsziget masszív természeti szépsége Costa Rica legszebb területeit alkotja. A National Geographic az Osa régiót a világ leggazdagabb élő-és növényvilágával rendelkező területének nyilvánította, ahol a felfedezők és a kutatók még a mai napig is új fajokat fedeznek fel. Ezáltal ez a biológiailag igen intenzív helyszín ma már a körzet első számú ökoturisztikai célállomásává vált.

Costa Rica legdélibb félszigete az Osa-félsziget egy olyan eldugott természeti csodaország, amely sok ország ritka és veszélyeztetett állat- és madárfajának szolgál otthonaként, mint például a pumának és a jaguárnak is. A Corcovado Nemzeti Park alkotta félsziget vastag darabjaként ez a terület rendelkezik az egyetlen legnagyobb kiterjedésű mélyföldi trópusi esőerdővel Közép-Amerikában, és egyike a világ legmagasabb esőerdőinek.

Az Osa régióban nagyon sok érdekes programban lehet része az ide látogatóknak. Többek között bálna és delfin néző túrák, őserdei túrák nappal és éjszaka, hajótúrák, búvárkodás, vagy csak egyszerű pihenés és napozás az óceán parton.